Fagus

U Velikoj Gorici gradimo centar neograničenih mogućnosti dekoracije, zaštite, obnove i održavanja drvenih površina u interijeru i eksterijeru te podova i zidova

U Velikoj Gorici gradimo centar neograničenih mogućnosti dekoracije, zaštite, obnove i održavanja drvenih površina u interijeru i eksterijeru te podova i zidova

U Velikoj Gorici, u Vukomeričkoj ulici, u tijeku je gradnja našeg centra za proizvodnju, skladištenje, distribuciju, prodaju i prezentaciju premaza za drvo i dekorativnih premaza za podove i zidove.

Radi se o objektu neto površine 1.700 m2, kojim se stvara centar izvrsnosti za dekoraciju, zaštitu, obnovu i održavanje drvenih površina u interijeru i eksterijeru te podova i zidova. Gradnja je započela u prosincu prošle godine, a planira se završiti krajem ove godine. Cilj investicije je realizirati prostor koji će omogućiti širenje djelatnosti naše tvrtke na proizvodnju premaza na bazi vode i koji će zbog veće površine prostora i lokacije dodatno unaprijediti prezentaciju i prodaju proizvoda specijalnih karakteristika. Preduvjet pokretanja proizvodnje premaza na bazi vode je ostvarivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova, a za koje smo aplicirali.

Kod definiranja projekta vodili smo se načelima ekološki održivog poslovanja. Objekt je energetski učinkovit obzirom da se grijanje i hlađenje bazira na geotermalnim bušotinama, a visoka ekološka načela primijenjena su kod odabira proizvoda i tretiranja otpada.

Posebno smo ponosni na inovativni izložbeno prodajni prostor projektiran s idejom „pronađi – usporedi – osjeti – testiraj – odaberi“, iskustvima koja su preduvjet za odabir proizvoda optimalnih tehničkih i dekorativnih karakteristika. U prostoru će biti izloženo više stotina različitih ciklusa za tretiranje drvenih površina u interijeru i eksterijeru te dekorativnih premaza za podove i zidove. Spomenuti prostor ujedno će biti mjesto susreta, edukacija i prezentacija novih rješenja te mjesto ideja i novih stvaranja obzirom da je ova usluga planirana po mjeri različitih segmenata kupaca: stolari, trgovci, dizajneri i arhitekti.

Drago nam je da je naše gradilište 10. travnja 2017. g. u društvu direktora Edvarda Zidarića posjetio i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Tom posjetu su nazočili i pročelnik UO za poduzetništvo, investicije i fondove EU – Domagoj Ilečić, pročelnik za komunalne poslove – Dubravko Katulić, arhitekt Piero Perossa, d.i.a, predstavnici tvrtke Renner Italia S.p.A. – Andrea Sissa, Export Commercial Director i Wladimiro Boffelli, HSE and Labour Relations Manager, predstavnici tvrtki izvođača, BMD stil d.o.o. i Zagorje tehnobeton d.d. – Damjan Leček, direktor sektora tehničkih poslova, Josip Vincek, voditelj gradilišta, Marijan Buhin, voditelj montaže.

Početak i dosadašnji tijek gradnje donosimo u fotografijama u nastavku…

Foto: Cityportal.hr