Fagus

CALCETERRA – premaz za zidove na bazi vapna

CALCETERRA – premaz za zidove na bazi vapna

Predstavljamo vam VAPNO kakvo je nekad bilo. Prirodno, zdravo i lijepo. VAPNO: drevni materijal, koji je obilježio sve najvažnije faze talijanske arhitekture i graditeljstva. Tijekom godina, nažalost, uporaba vapna se promijenila i na taj način ostavila prostor kemijskim vezivima, aditivima i industrijskoj proizvodnji. CALCETERRA je povratak počecima, ZANATSKOM VAPNU, povratak PRIRODI.

Materijal koji je nastao od vapnenačkih stijena zapadnih Alpa: tretiran vatrom na više od 800 stupnjeva, a zatim gašen vodom i pretvoren u prah. Dobiveni prah se ponovno miješa s vodom kako bi postao pasta spremna za nanošenje na zidove, gdje se u dodiru sa zrakom ponovno vraća u čvrsto stanje ili stijenu. Na taj način CALCETERRA ne sadrži kemikalije poput biocida i formaldehida te ne otpušta hlapljive organske spojeve u okoliš.

Zahvaljujući izraženoj poroznosti i paropropusnosti, CALCETERRA sprječava pojavu vlage u prostorijama i na površinama. Također, CALCETERRA ima samoregulirajuću funkciju u okolišu i spriječava razvoj plijesni i bakterija.

CALCETERRA nudi puno različitih mogućnosti, tekstura i specijalnih efekata, kao i više stilova: od MINIMALNOG do KREATIVNIH efekata za sasvim personaliziran zid.